Mentaal in Balans

Trainingsacteur & Bedrijfscounseling

Werkwijze Bedrijfscounseling

Hoe ziet het Bedrijfscounselingstraject eruit?

Stap 1. Na het kennismakingsgesprek plannen we nieuwe afspraak in. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we de intake formulieren en de problemen waar je tegenaan loopt en welke klachten je ervaart. We stellen samen een hulpvraag op voor het counselingtraject. 

Stap 2. De volgende gesprekken zijn veelal gericht op een verdere verdieping rondom de oorzaak van je problemen, welke factoren hierbij een rol spelen en welke niet-helpende gedachten jou belemmeren. Het belangrijkste doel hiervan is om jou meer inzicht te geven in hoe het probleem in elkaar zit en wat er nodig is om dit op te lossen.

Stap 3. Daarna stellen we concrete doelen op die je graag wil bereiken in het kader van je hulpvraag. En we maken een plan om de doelen te bereiken. Dit doen we door per doel helpende strategieën te kiezen en de daarvoor nodige vaardigheden aan te wijzen. We kijken welke vaardigheden je al hebt en zo nodig leer ik je nieuwe vaardigheden aan. 

Stap 4. Je gaat aan de slag met het uitvoeren van het plan. Samen reflecteren we tijdens de gesprekken hoe het gaat. Welke successen je hebt behaald en welke struikelblokken je nog tegenkomt. Wanneer je weer meer vertrouwen in jezelf hebt en de grip op je situatie terugvindt, dan wordt het counselingproces afgerond.

De duur van het counselingstraject varieert gewoonlijk tussen de drie en tien gesprekken. Dit hangt uiteraard af van de aard en complexiteit van de hulpvraag en van jouw eigen inzet.

Wat is het resultaat van Counseling?

* Het helpt je stressklachten te verminderen, de balans in je leven terug te vinden en opnieuw in je kracht te komen.

* Het is een professionele en tevens laagdrempelige vorm van persoonlijke ondersteuning en begeleiding en valt onder de psychosociale zorg. Het bestaat uit een kort traject van drie tot tien gesprekken.

* Het laat je niet onnodig rondlopen met spanningsklachten, een ongelukkig gevoel, moeheid, lusteloosheid, hoofdpijn of het te emotioneel reageren op situaties.

* Het helpt je bij het vinden van een manier om het verleden een plek te geven, bij het op zoek gaan naar psychische rust en dat wat je gelukkiger maakt binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden.